Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε την χρεοκοπία

Σε ένα περιβάλλον οργής και απογοήτευσης οι πολίτες καταδικάζουν ολοένα και περισσότερο τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αντιλαμβάνονται ότι οι όροι του μνημονίου που ψηφίστηκαν στη Βουλή ξεπερνούν τα όρια της αντοχής τους. Χωρίς να τρέφουν αυταπάτες ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μπορεί να γίνει από δήθεν καινούριους σχηματισμούς και νέα κόμματα, αναγνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που είπε όχι στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research (Το Βήμα, Κυριακή 4 Ιουλίου) οι λέξεις Οργή (35,5%), Απογοήτευση (33,3%) και Φόβος (21,1%) αθροίζοντας συνολικά σχεδόν 90%, περιγράφουν τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Την ίδια ώρα, η ελληνική κοινή γνώμη διαφωνεί με τις αλλαγές που προετοιμάζονται στις εργασιακές σχέσεις σε ποσοστά που φτάνουν στο 82,9% (απελευθέρωση απολύσεων), ενώ το 83,8% διαμαρτύρεται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό (το 19% τις θεωρεί καταστροφικές, το 29,6% ζητά την άμεση απόσυρσή τους και το 35,2% τις χαρακτηρίζει άδικες). Έτσι, όπως προκύπτει και από την έρευνα της RASS (Το Παρόν, Κυριακή 4 Ιουλίου) το 74,9% δηλώνει την απόλυτη απογοήτευσή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαντώντας ότι είναι «χειρότερη απ’ ότι περίμενε», ενώ το 79% θεωρεί ότι «με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής των πολιτών». Ένα αντίστοιχο ποσοστό άλλωστε (77,2%) υποστηρίζει ότι «υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας», ενώ η πλειοψηφία του 49,3% δηλώνει ευθέως ότι «ο Σαμαράς είχε δίκιο που είπε όχι στον μηχανισμό στήριξης» με μόνο το 37,7% να έχει αντίθετη γνώμη (το 13% δεν πήρε θέση). Καθώς οι πολίτες βλέπουν έμπρακτα τι σημαίνουν οι ασφυκτικοί όροι του μνημονίου, είναι σαφές ότι σχηματίζεται πλέον μία κοινωνική πλειοψηφία που αντιτίθεται στους όρους του.Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, το 64,1% θεωρεί ότι «δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία νέων κομμάτων» ενώ το 75,4% απαντά ότι «τα νέα κόμματα δεν μπορούν να μεταβάλουν τους συσχετισμούς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων». Όπως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, οι έλληνες πολίτες δεν αντιστρατεύονται τον δικομματισμό. Αυτό που αντιστρατεύονται είναι οι λανθασμένες πολιτικές και οι καταστροφικές επιλογές που οδηγούν σήμερα την κοινωνία μας σε μαρασμό. Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει σταθερά στην στρατηγική της διεξόδου χωρίς τους ασφυκτικούς και άδικους όρους του μνημονίου που επέλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας στην αποδοχή και την υποστήριξη της στρατηγικής της από την κοινωνία και τους πολίτες.
Πολιτικό Παρατηρητήριο

Το 2011 αστικές συγκοινωνίες στην επαρχία Λαγκαδά


Τον προγραμματισμό των έργων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και των γενικών γραμματέων Χάρη Τσιόκα, Γιάννη Οικονομίδη και Σέργιου Λαμπρόπουλο. Ο κ. Ρέππας ανακοινώσε και την λειτουργία αστικών συγκοινωνιών το 2011 στο νομό Θεσσαλονίκης ειδικότερα ανέφερε:
ΟΑΣΘ – Αστικές Συγκοινωνίες
* Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει το σχεδιασμό που ξεκίνησε το 2003 για αστικές συγκοινωνίες σ΄ ολόκληρο το νομό.
* Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα των πολιτών των υπολοίπων 9 Δήμων της επαρχίας Λαγκαδά και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης. Παράλληλα ενισχύει τη βελτίωση των παρεχομένων συγκοινωνιακών υπηρεσιών σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που αναπτύσσονται .
Συγκεκριμένα με το πολυνομοσχέδιο προωθείται προ κύρωση στη Βουλή η υπογραφείσα πλέον σύμβαση ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ και το Ελληνικό Δημόσιο ώστε από 1/1/2011 στο σύνολο του νομού να παρέχονται ιδίου επιπέδου συγκοινωνίες με κόστος μετακίνησης; του ΟΑΣΘ.
Με τη συμφωνία ακόμα δημιουργείται σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης στο Δήμο Λαγκαδά προκειμένου να είναι πιο γρήγορη και καλύτερη η προσπέλαση των πολτών μέχρι τι κέντρο της πόλης
* Για τις νέες συγκοινωνιακές ανάγκες προστίθενται 18 σύγχρονα αντιρρυπαντικά λεωφορεία τύπου euro





Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμος Μενεμένης

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μενεμένης την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιουλίου, από τις 9.30 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι, στο Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10). Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη»