Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΣΤΟΝ ΣΟΧΟ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΡΑΚΟΒΟ»


Άρχισαν να διαφαίνονται από πολύ νωρίς οι καρποί της επιτυχίας του φεστιβάλ «ΡΑΚΟΒΟ», καθώς στις 3 Ιουλίου 2010 ο χώρος επιλέχτηκε για να φιλοξενήσει μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ», του ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ που πρωταγωνιστεί το «ιερό τέρας» του θεάτρου κ. Θύμιος Καρακατσάνης.  Πρόθεση κι επιθυμία της διοίκησης ήταν εξαρχής όχι μόνο να δημιουργήσει έναν καινούργιο πολιτιστικό θεσμό, το φεστιβάλ «ΡΑΚΟΒΟ» που θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, αλλά η ανάδειξη του φυσικού χώρου του θεάτρου ως ένα χώρο που μπορεί να εμπνεύσει και να γοητεύσει καλλιτεχνικούς και θεατρικούς παραγωγούς να παρουσιάσουν τις δουλειές τους από όλα τα μέρη της Ελλάδος και όχι μόνο. Να αναδειχθεί ο χώρος σε μία κοιτίδα πολιτισμού, που θα προσελκύει κόσμο και εκδηλώσεις συμβάλλοντας τόσο στην πνευματική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του ορεινού και μειονεκτικού μας τόπου.  Άλλωστε τα θεμέλια που τέθηκαν στη δημιουργία του φεστιβάλ από την δημοτική αρχή ήταν γερά. Με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι έγινε η επιλογή των παραστάσεων που φιλοξένησε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σημαντικές συνεργασίες όπως με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θεσσαλικό θέατρο, το Μουσικό Ίδρυμα «Αριστοτέλης» κ.α. αποτέλεσαν το μυστικό της συνταγής της επιτυχίας.
Το 3Ο Φεστιβάλ «ΡΑΚΟΒΟ» ετοιμάζεται και φέτος να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί το κοινό του με ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές. Πλούσιες και ποιοτικές παραστάσεις, ελκυστικές σε όλους τους κατοίκους, στα παιδιά αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής.
Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις εξής παραστάσεις:
3 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ με τον Θύμιο Καρακατσάνη. Ώρα έναρξης 9:00μ.μ
17 Ιουλίου: Μουσικό-θεατρική παράσταση από το σχήμα «Μουσικό Πολύτροπο» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Γάμοι σα 'δω, γάμοι σα 'κει, γάμοι σα παραπέρα. Τρεις γάμοι σι μια μέρα»
Ώρα έναρξης 8:30μ.μ
18 Ιουλίου: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από το Θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους οι μουσικοί: Τριχάκης Δημήτρης σε τραγούδι και λαούτο, Βασίλης Ιωαννίδης σε τραγούδι και κιθάρα, Κώστα Ραφαηλάκης σε τραγούδι και λύρα και Θωμάς Τενεκετζής στο μπάσο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με τα χορευτικά της η Παγκρήτια Αδελφότητας της Μακεδονίας.
Ώρα έναρξης 8:30μ.μ
23 Ιουλίου: Μουσική Συναυλία από τη δημοφιλή τραγουδίστρια Γλυκερία σε παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της τραγουδά και παίζει η νεαρή Αρετή Κετιμέ και η μουσική ορχήστρα «ΗΔΥΜΕΛΟΝ». (η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο 12 Αποστόλων)
Ώρα έναρξης 8:30μ.μ
25 Ιουλίου: Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά από τα χορευτικά τμήματα όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμο μας.
Ώρα έναρξης 8:30μ.μ
31 Ιουλίου: «Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας»
Επιθεώρηση από το Θεσσαλικό θέατρο σε κείμενα των Λάκη Λαζόπουλου, Θαν.Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα Κώστα Τσιάνου και Άννας Χατζησοφιά.
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μεντής
Χορογραφίες: φωκάς Ευαγγελινός
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Φανή Γέμτου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζένη Διαγούτη, Μάνος Ιωάννου, ελένη καρακάση, φωτεινή Ντεμίρη, Ελένη Ουζουνίδου, Πάνος Σταθακόπουλος, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιάννης Στόλλας, Αλίκη Τσάκου και Γιώργος Ψυχογιός.
Ώρα έναρξης 8:30μ.μ



Απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του Ράδιο Ακρίτες καταγγέλλει ο Σύλλογος Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την πράξη καταστροφής του συστήματος εκπομπής του Ράδιο Ακρίτες 102,3fm χθες το πρωί (Τετάρτη 30/6/2010), στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη από συνεργείο του Δήμου Χορτιάτη Το Ράδιο Ακρίτες αποτελεί τη φωνή του υπερήφανου Ποντιακού λαού που έχει βιώσει την τραγωδία της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού από το Τουρκικό κράτος.
Είναι ακατανόητη αυτή η ενέργεια που πλήττει ένα ειδικό και μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο ραδιόφωνο που αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό εργαλείο και μέσον επικοινωνίας των απανταχού Ποντίων. Ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης οφείλει εξηγήσεις για αυτή την εχθρική του πράξη εναντίον της φωνής του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και πολλών άλλων εθνικοτοπικών οργανώσεων που φιλοξενούνται από το Ράδιο Ακρίτες. Γνωρίζουμε πως όλα αυτά τα 17 χρόνια της νόμιμης και συνεχούς λειτουργίας μας η φωνή μας ενοχλεί το Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και την Τουρκική πρεσβεία γιατί τίθεται με ένταση και σαφήνεια το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής αλλά και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς.. Το Ράδιο Ακρίτες 102,3fm σε πείσμα όλων αυτών που επιδιώκουν τη φίμωσή του θα συνεχίσει να αποτελεί την καθαρή και δυνατή φωνή του υπερήφανου Ποντιακού Ελληνισμού. Οι έλληνες του Πόντου δεν θα επιτρέψουν να σβήσει αυτή η αγωνιστική και μαχητική φωνή τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.

«Εμβόλιμα Νέα» Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους πόντιους και φιλοπόντιους για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του Δήμου Χορτιάτη.