Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Παραπομπή σε δίκη πέντε μοναχών της νέας αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται πέντε μοναχοί της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης. Η υπόθεση αφορά επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, η οποία ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα –το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας– και τους μοναχούς ζηλωτές που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2006 στο κονάκι της Μονής στις Καρυές. Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι, κρατώντας λοστούς, σιδηρόβεργες και ρόπαλα, εισήλθαν στο υπό κατάληψη από τους ζηλωτές μοναχούς κονάκι, με τους οποίους συνεπλάκησαν. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Ιεράς Μονής και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αναγκαία διόρθωση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.

1. Τραυματίστηκαν 4 μοναχοί της ΝΕΑΣ αδελφότητας, όχι της παλιάς και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
2. Ο μοναχός που υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τραύμα σιδηρολοστού είναι ο π. Εφραίμ επίσης της ΝΕΑΣ αδελφότητας.
Την διευκρίνηση ζήτησε ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης. Τον ευχαριστούμε








Ισόβια κάθειρξη σε συζυγοκτόνο

Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 41χρονη που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της, τον περασμένο Ιούλιο, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 41χρονη, ομογενής από τη Γεωργία, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 46χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, τη στιγμή, μάλιστα, που βρισκόταν στον επάνω όροφο της κατοικίας τα δύο παιδιά της οικογένειας. Ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός με επτά σφαίρες σε όλο του το σώμα. Οι αστυνομικοί συνέδεσαν την σύζυγο με το φόνο, από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στο χέρι της. Μετά τη σύλληψή της ομολόγησε την πράξη της, πλην όμως δεν βρέθηκε ποτέ το αυτόματο όπλο που χρησιμοποίησε. Στην απολογία της εμφανίστηκε διχασμένη. Αρχικά ομολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι ο σύζυγός της την καταπίεζε, ενώ στη συνέχεια, ανασκεύασε, ισχυριζόμενη ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο διέπραξε το έγκλημα. Εντύπωση προκάλεσαν στο δικαστήριο οι μαρτυρικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «περίεργες» σχέσεις του θανόντα με άτομα του υποκόσμου. Ο συνήγορος υπεράσπισης, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η κατηγορούμενη υποχρεώθηκε από άγνωστους να αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας, φοβούμενη αντίποινα για τα παιδιά της.



Παρέμβαση εισαγγελέα για κατασκευή αποθήκης στο Δέλτα Αξιού

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την κατασκευή εμπορικής αποθήκης 3.000 τετραγωνικών μέτρων στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αποθήκη κατασκευάζεται από ιδιωτική εταιρία μέσα στην Γ' Ζώνη Προστασίας, με άδεια της Πολεοδομίας, χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δίχως να έχει ζητηθεί ποτέ γνωμοδότηση από τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα. Τον περασμένο χρόνο ο Φορέας Διαχείρισης «άναψε κόκκινο» στην ανέγερση -στην ίδια περιοχή- άλλης αποθήκης, 12.000 τετραγωνικών μέτρων από ιδιωτική εταιρεία.

Αποχή από 23 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2010 οι δικηγόροι

Σκληραίνουν τη στάση τους οι δικηγόροι όλης της χώρας μπροστά στο φάσμα της κατάργησης των ελάχιστων ορίων προείσπραξης αμοιβών. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε -ομόφωνα- να πραγματοποιήσει πανελλαδική αποχή από τις 23 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Εξάλλου, αποφασίστηκε, ο πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Παξινός, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις των δικηγόρων για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως υπογραμμίστηκε, σε περίπτωση που το αίτημα για συνάντηση δεν γίνει δεκτό, οι δικηγόροι της χώρας θα προγραμματίσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.



Οικιακή βοηθός κατηγορείται ότι έκλεψε χρυσές λίρες ηλικιωμένης

Οικιακή βοηθός και η κόρη της συνελήφθησαν και κρατούνται στην Ασφάλεια με την κατηγορία ότι έκλεψαν τις χρυσές λίρες που έκρυβε στο σπίτι της 93χρονη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η 55χρονη οικιακή βοηθός, που εργαζόταν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, γνώριζε ότι η 93χρονη είχε κρύψει ένα μεταλλικό κουτί μέσα σε ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Κατηγορείται ότι παρέδωσε στην 32χρονη κόρη της το κουτί, που περιείχε 164 χρυσές λίρες Αγγλίας και 87 δολάρια, για να το κρύψει στο σπίτι τους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεκρός λαθρομετανάστης που ήταν κρυμένος σε ρεζερβουάρ φορτηγού!

Χθες στις 20.40 το βράδυ, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από το ναυτικό πράκτορα του Επιβατηγού-Οχηματαγωγού πλοίου "OLYMPIC CHAMPION" Ν.Χανιών 29, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, με τελικό προορισμό την Ανκώνα Ιταλίας, για τον εντοπισμό, από το πλήρωμα του πλοίου, τεσσάρων (04) παράνομων μεταναστών, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στη δεξαμενή καυσίμου (ρεζερβουάρ) φορτηγού οχήματος, ένας εκ των οποίων είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν αντιδρούσε σε εξωτερικά ερεθίσματα.Το OLYMPIC CHAMPION κατέπλευσε στην Ηγουμενίτσα στις 22.30 και ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μετανάστες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας.Στελέχη του Λιμεναρχείου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 45χρονο οδηγό του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ, τόσο ο οδηγός όσο και οι τρεις παράνομοι μετανάστες, θα προσαχθούν, με τον εις βάρος τους φάκελο δικογραφίας, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
epirusgate.blogspot.com

Ιδού η Κυβέρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων. Αυτή την κυβέρνηση ψήφισε ο Ελληνικός λαός;

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης