Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση τιμής στον Μέγιστο των Ελλήνων «Μέγα Αλέξανδρο» πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Νομαρχία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής στον «Μέγα Αλέξανδρο». Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Άνθιμος και ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Η νομαρχία Θεσσαλονίκης βράβευσε τον γλύπτη κ. Ευάγγελο Μουστάκα για την κατασκευή του μνημείου του «Μεγάλου Αλέξανδρου» που δεσπόζει στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση


Αναζητείται μελισσοκόμος για παραλαβή τσαμπί μελισσών που βρίσκεται σε κήπο στην Νυμφόπετρα.

Επιτέλους:Βενζινάδικο στην Εγνατία οδό.

Μία διυπουργική απόφαση και μία δημοπρασία χωρίζουν τους χρήστες της Εγνατίας οδού από τα... διόδια, τα οποία θα αρχίσουν να καταβάλλουν μέσα στο καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, θέμα ημερών είναι, επιτέλους, η λειτουργία του πρώτου βενζινάδικου κατά μήκος της Εγνατίας οδού.Τα πρώτα διόδια που θα λειτουργήσουν είναι του Πολύμυλου, στην Κοζάνη, με κόστος 2,80 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα αυξηθεί η τιμή των διοδίων των Μαλγάρων που θα φτάσουν στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ που είναι σήμερα. Η διαχείριση του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων θα περάσει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) στην «Εγνατία Οδός ΑΕ».Οπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννης Τσακλίδης, στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος",η διυπουργική απόφαση για τα διόδια του Πολύμυλου ετοιμάζεται, ενώ αναζητείται λύση προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που θα εργαστεί στο σταθμό. «Προσανατολιζόμαστε στο να προχωρήσουμε σε δημοπρασία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Επίσης, σχετικά με τα διόδια των Μαλγάρων εκκρεμεί σύμβαση με το ΤΕΟ προκειμένου να αναληφθούν από την εταιρία μας. Οι εργαζόμενοι των Μαλγάρων θα εξακολουθήσουν να είναι οι ίδιοι και τις δαπάνες του προσωπικού θα τις αναλάβει η ''Εγνατία Οδός'' μαζί με το σταθμό», αναφέρει ο κ. Τσακλίδης.
Βενζινάδικα
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, εξάλλου, θα λειτουργήσει το πρώτο βενζινάδικο κατά μήκος της Εγνατίας οδού, το οποίο θα βρίσκεται στον Πλάτανο Ημαθίας. Σειρά θα πάρουν οι εργασίες για την κατασκευή κτιρίου εστίασης.Οπως υπογραμμίζει ο κ. Τσακλίδης, τις αμέσως επόμενες μέρες και πιθανώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η εταιρία θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κατασκευή τριών σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών. Ο ένας θα βρίσκεται δυτικά, στο Ελευθεροχώρι, στην Ηγουμενίτσα, και οι άλλοι δύο ανατολικά, στο Αρδάνιο, στον Εβρο, και στο Σώστη, μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής.
epirusgate.blogspot.com.