Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δήλωση του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την τέλεση λειτουγίας στην Παναγία Σουμελά απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σχετικά με την τέλεση λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, 87 χρόνια μετά την τελευταία λειτουργία της Ιεράς Μονής, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η είδηση της επαναλειτουργίας της Παναγίας Σουμελά το Δεκαπενταύγουστο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο –η πρώτη φορά έπειτα από 87 χρόνια- μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Ο αγώνας μας για σεβασμό των ιερών μνημείων μας βρίσκει μια πρώτη δικαίωση. Για τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και για όλο τον ορθόδοξο κόσμο, είναι μια σπουδαία στιγμή πίστης και συγκίνησης.  Πιστεύω ότι τέτοιες συμπεριφορές ανοίγουν το δρόμο της αμοιβαίας υποστήριξης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών λαών, φέρνουν πιο κοντά την Τουρκία στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εύχομαι και ελπίζω η απόφαση αυτή να έχει συνέχεια και να φέρει την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την τέλεση λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά. Να έχει και συνέχεια στο Κυπριακό, με σεβασμό των εκεί μνημείων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τελικά την αποχώρηση του στρατού κατοχής».





Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το Μέγα Αλέξανδρο απο το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μακεδόνα στρατηλάτη και εκπολιτιστή της οικουμένης Μέγα Αλέξανδρο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, στις 8:00' το βράδυ, στο χώρο μπροστά στο άγαλμά του, στην παραλία του Λευκού Πύργου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
20:00' μ.μ. Μπάντα Φιλαρμονικής Δήμου Θεσσαλονίκης – Προσέλευση επισήμων
20:30' μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων
Χαιρετισμός του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη
20:40' μ.μ. Κεντρική ομιλία του εκδότη-δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα
21:00' μ.μ. Βράβευση του γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα
21:10' μ.μ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
21:30' μ.μ. Πέρας τελετής

Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν πάλι στην Λίμνη Παμβώτιδα!

Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν πάλι στην Λίμνη Παμβώτιδα τις τελευταίες ημέρες!Η λίμνη που για δεκαετίες ήταν "πηγή ζωής" για τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής,είναι σήμερα πηγή προβλημάτων.Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε,πως το φαινόμενο αυτό,επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή αφού κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής διαδικασίας ορισμένα ψάρια δεν αντέχουν και πεθαίνουν. Είναι όμως απαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής,η οποία δεν φροντίζει να καθαρίζει την παραλίμνια περιοχή,με αποτέλεσμα οι χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής,να αντικρίζουν μια άθλια εικόνα!Αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτές τις εικόνες και την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πάρκο Κατσάρη και η Ακτη Μιαούλη,τότε πράγματι μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο Νίκος Γκοντας και οι συνεργάτες του,εργάζονται πολύ σκληρά κάθε μέρα και φροντίζουν για την τουριστική...δυσφήμηση της πόλης των Ιωαννίνων!!!
epirusgate.blogspot.com





Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης