Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση απο τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σχετικά με την ειδική στήριξη στους παραγωγούς σκληρού σίτου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την πρόσθετη ενίσχυση σκληρού σίτου: «Προκειμένου να λάβουν την πρόσθετη ενίσχυση σκληρού σίτου, οι αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης που καλλιεργούν σκληρό σίτο για την καλλιεργητική περίοδο 2009-2010, έτος ενίσχυσης 2010, πρέπει να υποβάλλουν μέχρι 30 Ιουνίου 2010 στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μαζί με το αντίγραφο της ενιαίας ενίσχυσης, τα επίσημα τιμολόγια αγοράς σπόρου (πρωτότυπα) ή επίσημα αντίγραφα αυτών και τις αντίστοιχες ετικέτες πιστοποίησης (καρτέλες) σποράς, που αφορούν στην ελάχιστη ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου, η οποία ανέρχεται στα 10 κιλά στο στρέμμα. Οι παραγωγοί σκληρού σίτου, για να εισπράξουν την πρόσθετη ενίσχυση, υποχρεούνται να τηρούν στο σύνολο της εκμετάλλευσής τους τις κανονιστικές απαιτήσεις, να δέχονται και να διευκολύνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους από τις αρμόδιες Εθνικές και Κοινοτικές Επιτροπές».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
• Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ: www.minagric.gr
• Στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 984192

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες το πρωί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία τους. Ο ταμίας του συλλόγου εργαζομένων δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν, εν αναμονή των εξελίξεων, από τη συνάντηση αντιπροσωπείας δημάρχων μελών του με τον υπουργό Εσωτερικών, στην Αθήνα.



Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε!

Ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται σήμερα στις 20:00 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις.



Κατασβήστηκε η φωτιά σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης

Κατασβήστηκε τελικά η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 23:45 χθες το βράδυ στο στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» που βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης.Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 6 υδροφόρα οχήματα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδο, όπου στοιβάζονται απορρίμματα και χόρτα. Μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.