Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τα blog πρέπει να κάνουν την επανάσταση τους.

Ήρθε η ώρα ο λαός να ξεσηκωθεί. Ήρθε η ώρα ο λαός να πει όχι στην βαρβαρότητα της πολίτικης. Ήρθε η ώρα ο λαός να σταματήσει τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα ο λαός να πει το μεγάλο όχι στην εξαθλίωση και στον αργό θάνατο του. Πως μπορούν όλα αυτά να μετουσιωθούν σε πράξη, όταν είναι γνωστό ότι Πολιτικοί, Συνδικαλιστικές ηγεσίες και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους. Μόνη ελπίδα είναι σήμερα τα blog. Πρέπει να μπουν μπροστά δημιουργώντας μια αλυσίδα προστασία των συμφερόντων των πολιτών. Τα μεγάλα blog σε συνεργασία με τα χιλιάδες μικρά blog να πάρουν πρωτοβουλία δημιουργίας ενός μηχανισμού ενημέρωσης που θα εκδίδει ανακοινώσεις και θα αναρτώνται από όλα τα blog. Η πίεση για αλλαγή στάσης σε θέματα κοινωνικά πιστεύουμε ότι θα είναι καταλυτική. Προτείνουμε τα μεγάλα  blog  να πάρουν  πρωτοβουλία για μια τέτοια πανανθρώπινη προσπάθεια.

Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το "Στόλο της Ελευθερίας"

Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον της ανθρωπιστικής αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας» προς τη Γάζα.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Η στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά του «Στόλου της Ελευθερίας», που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων ακτιβιστών, είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό περιστατικό όχι μόνο σε πολιτικό αλλά κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο:
ü Εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο αθώων ανθρώπων.
ü Καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ü Ζητά να μείνουν ανοιχτοί οι ανθρωπιστικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη δοκιμαζόμενη Γάζα και κάθε περιοχή του πλανήτη που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
ü Ζητά να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο και οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες και ζητούμε την εφαρμογή των διεθνών νόμων και κανόνων. Τα όπλα τους δεν μπορεί να σκοτώνουν άοπλους πολίτες που έχουν σαν μόνη ασπίδα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια».

Απάντηση Π. Ψωμιάδη στα δημοσιεύματα για τη λίμνη Κορώνεια

Απαντώντας στα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα της λίμνης Κορώνειας, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το 2003 ήμασταν σε διαδικασία επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λίμνη Κορώνεια. Με αναθεώρηση του MasterPlan και την επιτυχή του κατάληξη (με την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση), ανεστάλησαν οι διαδικασίες επιβολής προστίμων. Η λίμνη Κορώνεια έπασχε από συγκεκριμένα προβλήματα: Την έλλειψη νερού και την αύξηση της ρύπανσης, λόγω συμπύκνωσης. Επισημαίνουμε ότι συναρμόδιοι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι η Νομαρχία, οι ΟΤΑ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ και Υπουργείο Ανάπτυξης. Και τα δύο προβλήματα που προαναφέρθηκαν αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται με επιτυχία από την Νομαρχία. Οι έλεγχοι ήταν συστηματικοί στο βαθμό που μας επέτρεπε η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ο διαθέσιμος αριθμός των υπαλλήλων. Παρόλ’ αυτά, σε επίπεδο ελέγχων ασχοληθήκαμε με την περιοχή της Κορώνειας πολύ περισσότερο συγκριτικά με το σύνολο του νομού.  Στο διάστημα αυτό επιβλήθηκαν από τις Υπηρεσίες μας διάφορες διοικητικές κυρώσεις, όπως πρόστιμα και παύσεις λειτουργίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις 28 επιχειρήσεις της περιοχής, μετά από ενέργειες μας λειτουργούν μόνο οι 9, με όρους ιδιαίτερα αυστηρούς ως προς την λειτουργία τους και κάτω από καθεστώς συνεχών ελέγχων.
Επιπροσθέτως, ως σήμερα λειτουργούν μικτά κλιμάκια ελέγχου από τις Υπηρεσίες μας και τους ΟΤΑ, που τα αποτελέσματά τους σε τρίμηνη ή εξάμηνη βάση ανακοινώνονται τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς την καθυστέρηση, η Νομαρχία θεώρησε σκόπιμο να εξαντλήσει το δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη – επιχειρηματία να αιτιολογήσει, να απολογηθεί και να συμμορφωθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στις μειώσεις, είναι αδιανόητο για τη Νομαρχία να επιβάλλει τεράστια και εξοντωτικά πρόστιμα σε κτηνοτρόφους και μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής. Για το λόγο αυτό εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο επιείκειας. Πολλοί δε από αυτούς συμμορφώθηκαν και εκσυγχρόνισαν τις μονάδες τους και σήμερα είναι απόλυτα σύννομοι, γεγονός που δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αν από την αρχή επιβάλαμε αυστηρές κυρώσεις. Αξιοποιούμε την συνεργασία μας με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για καλύτερα αποτελέσματα. Τολμούμε μέχρι και το κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν συμμορφώνονται με τον Νόμο. Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής έμπρακτα. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου της αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας. Πετύχαμε να γεμίσουμε ξανά τη λίμνη με νερό.  Σε όλους εκείνους που κατά καιρούς αντιστρατεύτηκαν την πραγματοποίηση των σχεδιασμών μας απαντάμε με τα έργα μας. Σύμμαχός μας είναι ο λαός που αγκάλιασε και στήριξε τις προσπάθειες μας».

Αναδρομική βόμβα ή πώς η Άννα ακύρωσε τον Πέτρο!

Στο υπ. αριθμ. 244 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στις 26 Μαρτίου 2010, δημοσιεύεται η υπ. αριθμ. Υ- 8/474/Δ2/5-1-2010 απόφαση της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, που εκδόθηκε με βάση την απόφαση του ΔΕΑ και με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του πάλαι ποτέ περιφερειακού Δ/ντη εκπαίδευσης Ηπείρου Γ. Παπανικολάου και τοποθετείται ο Δ. Τσαούσης αναδρομικά από 9-7-2002 μέχρι 31-8-2004!!!Με την αναδρομική αυτή βόμβα η κ. Διαμαντοπούλου ακύρωσε, ύστερα από την αμετάκλητη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών, την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νόμο που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει, διόρισε περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης έναν θεολόγο, ενώ παρέλειψε επιδεικτικά τον κ. Τσαούση, που όπως προκύπτει από το βιογραφικό του και από την απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων διέθετε αναμφισβήτητα περισσότερα προσόντα. Εμείς να προσθέσουμε επιπλέον ότι στην περιβόητη επιτροπή αξιολόγησης των τότε υποψηφίων περιφερειακών Διευθυντών -που ήταν προφανώς προσχηματική- συμμετείχαν και τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο υποψήφιος αντιπρύτανης στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές κ. Γαλάνης, για να δοξαστεί για μια εισέτι φορά το ελεύθερο και ανεξάρτητο της βούλησης των σύγχρονων ακαδημαϊκών ανδρών...Η απόφαση αυτή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πελατειακού κράτους και αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο πώς ασυνείδητοι πολιτικοί άνδρες βιάζουν και εξευτελίζουν νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.Παραδίνοντας στους αναγνώστες μας αυτή την απόφαση για την εξαγωγή των δικών τους συμπερασμάτων θεωρούμε επιβεβλημένο να προσθέσουμε τα εξής:
1. Είναι γνωστές, και πολλοί θα το θυμούνται, οι ειρωνείες εναντίον του κ. Τσαούση από τους τότε εμπλεκόμενους στη θλιβερή αυτή υπόθεση της δικωμώδησης θεσμών και νόμων, που στους διαδρόμους της Νομαρχίας (εκεί τότε στεγάζονταν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης) χαιρετούσαν τον κ. Τσαούση με το ανεπανάληπτο: "που πας ρε ξυπόλητος στα αγκάθια;"
2. Ο κ. Τσαούσης έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειακός Διευθυντής και το 2004 και το 2009 και είχε την ίδια τύχη με το 2002. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ανήκε ιδεολογικά ο κ. Τσαούσης αντί αυτού επέλεξε τον γνωστό "παιδοτρίβη", αφού ήταν φαίνεται μοιραίο μετά τους γυμναστές της ψυχής να έρθει η ώρα των γυμναστών του σώματος. (Αρχαίο πνεύμα αθάνατο!..)Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τον κ. Τσαούση, η εξέλιξη της υπόθεσής του απέδειξε ότι αν και ξυπόλυτος και λοιδορούμενος ο κ. Τσαούσης δικαιώθηκε πανηγυρικά και τώρα η πολιτεία θα έρθει αναδρομικά να θεραπεύσει την αδικία με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αν ο κ. Τσαούσης -αφού υπάρχει και δεδικασμένο- προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη και για το 2004 και για το 2009 είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί και πάλι και μάλιστα αναδρομικά. Αλήθεια νομιμοποιείται η πολιτεία να πληρώσει από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών τις αποζημιώσεις στον κ. Τσαούση ή θα ζητηθεί από τον κ. Παπανικολάου να επιστρέψει τις αποδοχές του; Εμείς βέβαια προτείνουμε τα χρήματα αυτά να πληρωθούν από τον κ. Ευθυμίου και την επιτροπή αξιολόγησης για να μπορούν κάποτε να συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους αυτοί οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν υπεύθυνες θέσεις. Όσο για τον πάλαι ποτέ περιφερειακό διευθυντή, αν έχει και το ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, θα ήταν καλό να παραδώσει τα γαλόνια του σε μια σεμνή οικογενειακή τελετή των κομματικών του φίλων που τον επέλεξαν και τον οδήγησαν στον σημερινό εξευτελισμό...
epirusgate.blogspot.com





Επεισόδια προκάλεσαν χθες το βράδυ, φίλαθλοι του Ηρακλή

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες από φιλάθλους, οι οποίοι εξήλθαν στις 22:00 από το Ιβανόφειο Γυμναστήριο του Ηρακλή, και στη συνέχεια, προκάλεσαν ζημιές στο Μουσείο Αθλητισμού. Οι φίλαθλοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, βάζοντας φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ διαλύθηκαν γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Καμάρας.


Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

Απόδραση κρατουμένου μέσα από υπηρεσιακό VAN της αστυνομίας. Τέθηκαν σε διαθεσισμότητα τρείς Γιαννιώτες αστυνομικοί.

Χθες το απόγευμα, κατά τη μεταγωγή με υπηρεσιακό όχημα τύπου VAN από τα Ιωάννινα στην Καστάνιανη Δελβινακίου, δύο αλλοδαπών που κρατούντο από το Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών (ο ένας ως διακινητής μη νομίμων μεταναστών και ο άλλος για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα), ο πρώτος εξ’ αυτών απέδρασε στην περιοχή της Χαραυγής Πωγωνίου, παραβιάζοντας την πίσω πόρτα του οχήματος μεταγωγής. Ο δράστης αναζητείται.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ οι τρεις συνοδοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
epirusgate.blogspot.com