Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Του χρέωσαν 600 ευρώ, γιατί βρέθηκε στο Μετρό χωρίς εισιτήριο

Την άγνοιά του καλείται να πληρώσει ένας συμπολίτης μας, και μάλιστα πολύ ακριβά.
Ο παθών κατέβηκε στα υπόγεια του Μετρό, προκειμένου να παραλάβει έναν φίλο του. Δεν γνώριζε, όμως, πως, για οποιονδήποτε λόγο και αν κατέβει κανείς εκεί κάτω, θα πρέπει να έχει ακυρώσει εισιτήριο. Ακόμη και αν δεν πρόκειται να ταξιδέψει. Οι ελεγκτές του Μετρό τού «έκοψαν» πρόστιμο αξίας 60 ευρώ, 60 φορές δηλαδή την αξία του εισιτηρίου, όπως ακριβώς προβλέπεται. Ο «παραβάτης» αρνήθηκε να το υπογράψει και να το παραλάβει, έτσι η υπόθεσή του κατέληξε στην εφορία. Έναν χρόνο αργότερα, φέτος, καλείται από την εφορία να πληρώσει 600 ευρώ για εκείνη την «παράβαση». Δηλαδή 600 φορές την τιμή του εισιτηρίου που όφειλε να είχε ακυρώσει. Το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Ζήτησε εξηγήσεις από την εφορία και του είπαν να απευθυνθεί στο Μετρό. Όταν το έκανε, το Μετρό τού είπε πως απάντηση μπορεί να του δώσει μόνο η εφορία.
«ΖΟΥΓΚΛΑ»

74χρονος δολοφόνησε τον αδερφό του στην Ηγουμενίτσα!

Μια οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα.Σύμφωνα με το "ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ" Δύο αδέρφια, o Nικόλαος και ο Παναγιώτης Μιχαλάς τσακώθηκαν για μια ακόμη φορά, κατί που συνέβαινε πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες.Ο πρώτος από τα αδέρφια ο 74χρονος Νικόλαος, πυροβόλησε τον μικρότερο κατά 3 χρόνια αδερφό του, με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, καθώς τον βρήκαν 3 σκάγια στο λαιμό. Αμέσως μετά τον φόνο ο δράστης συνελήφθη από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή (πολύ κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο), χωρίς να προβάλει καμία απολύτως αντίσταση.Η σωρός του άτυχου Παναγιώτη Μιαχαλά, μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έρευνες για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.
epirusgate.blogspot.com



Πορεία στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη

Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την πορεία διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από τη δολοφονία Λαμπράκη. Η πορεία ξεκίνησε από το πρώην 3ο Σώμα Στρατού, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή και κατέληξε στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου.-




Ληστεία εις βάρος οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη

Ως πελάτης επιβιβάστηκε σε ταξί στην περιοχή του Αεροδρομίου «Μακεδονία» ένας άγνωστος στις 03:23 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο άγνωστος, όμως, δεν ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει σε κάποιο προορισμό, αλλά να του παραδώσει τις εισπράξεις. Τον ληστή, μάλιστα, περίμενε συνεργός του με μηχανή χωρίς πινακίδες, με την οποία οι δυο τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.



Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Ανύπανδρες κορασίδες

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Με τον Αλαβάνο δεν υπάρχει μέση λύση. Ή συμφωνείς μαζί του, οπότε βάζεις φωτιά σε ό,τι βρίσκεις μπροστά σου, ή διαφωνείς, οπότε αντιμετωπίζεις το φαινόμενο με συγκατάβαση και αναρωτιέσαι «τι άλλο θ' ακούσουμε ακόμη». Θα πείτε, υπάρχει και κάτι ενδιάμεσο. Να σου αρέσουν τα κηρύγματα του «απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου», αλλά ο μπαμπάς να έχει σπίτι στα βόρεια προάστια και οικολογικό εξοχικό από τζιώτικη πέτρα, οπότε βάζεις τα πράγματα στο ζύγι. Λίγη επανάσταση, αλλά το βράδυ στο μαξιλάρι σου. Εχετε δίκιο! Το φαινόμενο ευδοκιμεί στο χώρο αλλά δε δημιουργεί μια κατηγορία μόνο του. Λοιπόν, σύμφωνα με τη διακήρυξη του ανένδοτου για την «εθνική απελευθέρωση» που κήρυξε τις προάλλες ο κ. Αλαβάνος, μεταξύ εκείνων που θα πολιορκούν το Μαξίμου την ώρα που ο πρωθυπουργός θα φεύγει με ελικόπτερο (για να αναλάβουν την εξουσία εκείνοι που «θα νομοθετούν στο δρόμο») θα βρίσκονται και οι… ανύπανδρες κορασίδες. Για όσους αγνοούν τον όρο, ανύπανδρες κορασίδες είναι γυναίκες που παίρνουν τη σύνταξη του πατέρα τους εφ' όρου ζωής, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι. Σαράντα χιλιάδες περιπτώσεις, κυρίως κόρες αξιωματικών και δημόσιων υπαλλήλων, που δεν έχουν εισφέρει δραχμή στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η ρύθμιση, που ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια, προβλέπει ότι η σύνταξη διακόπτεται μόλις η κόρη παντρευτεί, αλλά, εάν χωρίσει, ξαναρχίζει από την επόμενη μέρα. Περιττό να ειπωθεί ότι ένας τέτοιος παραλογισμός, σε συνδυασμό με την ελληνική καπατσοσύνη, έκανε θαύματα. Ακόμη και βιομηχανία εικονικών διαζυγίων στήθηκε, προκειμένου να πέφτει το παραδάκι. Μακάρι να ήταν απλώς μια ακόμη υπερβολή του κ. Αλαβάνου. Είναι, όμως, εκδήλωση μιας αντίληψης που διακατέχει τμήματα της κοινωνίας πολύ ευρύτερα εκείνων που το νεότευκτο «Μέτωπο για την Αλληλεγγύη και την Ανατροπή» ονειρεύεται να συσπειρώσει. Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά, τίποτε να μην αλλάξει, κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα, ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν χρήματα. Τώρα, γιατί πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώνουν για να παίρνει σύνταξη η κόρη του αξιωματικού που δε δούλεψε ούτε μέρα στη ζωή της, γιατί οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες και πώς μπορεί ένα ασφαλιστικό σύστημα ν' αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες, είναι πολύ πεζές ερωτήσεις για να μπορούν να προσεγγίσουν την οραματική πολιτική του κ. Αλαβάνου.