Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων σκηνοθέτησε τη ληστεία του ταμείου

Σκηνοθετημένη αποδείχθηκε ότι ήταν η ληστεία που κατήγγειλε 33χρονος υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι, τα ξημερώματα, έπεσε θύμα ληστείας από τρεις αγνώστους. Οι δράστες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του 33χρονου, τον απείλησαν με όπλο και αφού τον επιβίβασαν σε φορτηγάκι, τον οδήγησαν στο βενζινάδικο που εργάζεται, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη, απ’ όπου αφαίρεσαν 500 ευρώ. Στη συνέχεια τον επιβίβασαν ξανά στο όχημα και τον περιέφεραν, για τον αφήσουν τελικά στην περιοχή της Ευκαρπίας. Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, ο υπάλληλος ομολόγησε ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε την καταγγελλόμενη ληστεία, προκειμένου να καλύψει τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει από το ταμείο. Ο 33χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.



Βουτιά 11χρονου σε φωταγωγό στη Θεσσαλονίκη

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ένας 11χρονος, καθώς έπεσε σε φωταγωγό από ύψος 8 μέτρων. Το ατύχημα έγινε το μεσημέρι στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Το παιδί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε σε ταράτσα οικοδομής, δίπλα σ’ αυτή που μένει, στην οδό Αγίου Στεφάνου. Όταν ο 11χρονος πάτησε πάνω σε γυάλινο προστατευτικό φωταγωγού, αυτό υποχώρησε και ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό.



Η ομορφιά της φύσης

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε ετοιμότητα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται αυτήν την περίοδο τα αεροσκάφη πυρόσβεσης για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών. Σήμερα πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας στην λίμνη Βόλβη και στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την άσκηση πυρόσβεσης από αεροσκάφος Καναντέρ.

Άλλαξε εικόνα η λίμνη Κορώνεια.


Όσοι πέρασαν αυτές τις ημέρες κοντά από την λίμνη Κορώνεια διαπίστωσαν μια αλλαγή στην εικόνα της. Τα γαλανά νερά καλύφθηκαν από ένα κίτρινο πράσινο «πέπλο» πιθανών από φύκια λόγο του μικρού ίσως βάθους των νερών. Οι επιστήμονες περιμένουμε να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις για αυτό φαινόμενο. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι σημερινό

Τούρκοι επισκέπτες στο Κρυονέρι Σοχού

Αποστολή 35 Τούρκων πολιτών με επικεφαλή τον Δήμαρχο Μουσταφά Bozbey του Δήμου Nilufer ενός από τους τέσσερεις δήμους του νομού Προύσας και συμμετοχή μελών του Δημοτικού συμβουλίου και απλών ανθρώπων από το χωριό Ozluce θα επισκεφτεί αύριο Σάββατο 29/05/2010 και ώρα 11 το πρωί το χωριό Κρυονέρι του Δήμου Σοχού. Ο δήμαρχος και τα μέλη επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους το χωριό Κρυονέρι -το οποίο έως το 1928 είχε την Τούρκικη ονομασία Γκιρμίτς- από όπου αποχώρησαν το έτος 1924 με την ανταλλαγή των πληθυσμών και εγκαταστάθηκαν στο χωριό τότε Ozluce- συνοικισμός σήμερα του Δήμου Nilufer - του Νομού Προύσας η δε σημερινοί κάτοικοι του Κρυονερίου κατάγονται από το Ιντζεκιοι της Αν. Θράκης και το χωριό Τσαρίκ-Τσιχαράν του Πόντου. Τους επισκέπτες από την γειτονική χώρα θα υποδεχτούν και θα φιλοξενήσουν ο Δήμαρχος Παπάς Θεοφάνης και μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής μετά την εκδήλωση υποδοχής οι φιλοξενούμενοι θα ξεναγηθούν στο χωριό και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με συνοδεία πλούσιων τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων στο περιβάλλοντα χώρο του Εξωκλησιού του Αγίου Αθανασίου.



Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Επιστολή του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη στον Υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού Π. Γερουλάνο

Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού- Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την προσέλκυση Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα και την άρση των εμποδίων που λειτουργούν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση αυτή. Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει ότι «ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά στοιχήματα της χώρας μας είναι ο τουρισμός και δη η προσέλκυση τουριστών από χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία κλπ» και τονίζει με έμφαση ότι «1,5 εκατομμύριο Ουκρανοί διαχέονται στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου εκ των οποίων μόλις 42 χιλιάδες επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ 1 εκατομμύριο πηγαίνουν στην Τουρκία».
Ο Νομάρχης ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας, γεγονός που λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Ουκρανούς και να μεριμνήσει δεόντως, υπογραμμίζοντας ότι «οι προξενικές αρχές δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων και αυτό λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της χώρας μας ως τουριστικό προορισμό από τους Ουκρανούς».