Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Μαχαίρι» σε 200.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού

Ψυχρολουσία περιμένει σχεδόν ένα στους πέντε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που προσέρχονται για την παραλαβή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2010. Φτάνοντας μπροστά στο γκισέ, πολλοί διαπιστώνουν ότι δε δικαιούνται φέτος την παροχή, καθώς υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο που είχε τεθεί.Το γεγονός ότι τα εισοδηματικά όρια αποφασίστηκαν, μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, προκειμένου να μειωθούν τα δελτία κατά 200.000 (από 750.000 πέρσι σε 550.000 φέτος) προκάλεσε σύγχυση και αντιδράσεις στους δικαιούχους. Το δ.σ. του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στη συνεδρίασή του στις 30/3/2010 καθόρισε όρια εισοδήματος για την χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού στους απογραφέντες δικαιούχους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2010 ως εξής:
1. μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι, ανά αίτηση 17.000€, (ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα)
2. δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 25.000€ (οικογενειακό εισόδημα)
3. τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 33.000€ (οικογενειακό εισόδημα) τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, ΟΧΙ πολύτεκνοι 41.000€ (οικογενειακό εισόδημα)
4. πολύτεκνοι 50.000€ (οικογενειακό εισόδημα).
Σύμφωνα με τον οργανισμό, όσοι από τους απογραφέντες δικαιούχους υπερβαίνουν τα όρια εισοδήματος δε θα λάβουν δελτία κοινωνικού τουρισμού για το 2010, αλλά έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα του οργανισμού, όπως: θαλάσσιες εκδρομές, κρουαζιέρα και θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010.
Η διανομή των δελτίων στη Θεσσαλονίκη γίνεται με αλφαβητική σειρά.



Δήλωση Π. Ψωμιάδη για Κεμάλ και θέμα πανελλαδικών εξετάσεων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιλογή του υπουργείου Παιδείας να συσχετίσει το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν αμφισβητεί κανείς τον Γιώργο Ιωάννου, που είναι μια μορφή της λογοτεχνικής Θεσσαλονίκης. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο συμβολισμός που εκπέμπει το υπουργείο Παιδείας την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης των προγόνων μας που έπεσαν θύματα του κεμαλισμού. Δυστυχώς, από τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας ορισμένων να εξαφανίσουν οτιδήποτε σημαίνει συλλογικότητα έθνους, ιδανικό πατρίδας, έννοια Ελλάδας. Η προσπάθεια αφελληνισμού της νεολαίας μας εκκολάφθηκε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων με το περίφημο βιβλίο του ‘‘συνωστισμού’’. Λέμε ναι στη φιλία των λαών Ελλάδας – Τουρκίας, όμως αυτό που αναρωτιέται ο λαός είναι αν θα κάνανε ποτέ αντίστοιχο διαγωνισμό οι φίλοι μας οι Τούρκοι με θέμα π.χ. το σπίτι του Κολοκοτρώνη».





Έκλεισε για δύο ώρες η Εγνατία Οδός λόγω εισβολής χιλιάδων βατράχων στο οδόστρωμα

Για δύο περίπου ώρες η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω ‘εισβολής’ χιλιάδων βατράχων στο οδόστρωμα, λίγο πριν από τον οδικό κόμβο Προφήτη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, της Εγνατίας Οδού. Η εμφάνιση των αμφίβιων στο οδόστρωμα προκάλεσε έκπληξη και πανικό σε οδηγούς διερχόμενων οχημάτων με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρία τροχαία ατυχήματα, με υλικές ζημίες εξαιτίας της ολισθηρότητας. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις οδηγοί αιφνιδιάστηκαν και έχασαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους τα οποία προσέκρουσαν στις προστατευτικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων για δύο περίπου ώρες μέχρι να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα όλα τα βατράχια, ενώ επιστήμονες εξετάζουν και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις για το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο.



Υπόδικος τελωνειακός με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, πετάχτηκε μέχρι την... Αλβανία!

Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και την αδιαφάνεια είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όμως με λύπη παρατηρούμε ότι στα Ιωάννινα, κάποιοι ενδέχεται να είναι πάνω από τους νόμους της Πολιτείας! Γιατί το λέμε αυτό; Όλοι θα θυμόσαστε την υπόθεση του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, μετά από σχετική παραγγελία του εποπτεύοντος τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ποινική δίωξη εις βάρος δέκα τελωνειακών υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν -κανονικότατα- στο νομό Ιωαννίνων για τα αδικήματα της απιστίας, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση.Και ενώ εκκρεμεί η δίκη των δέκα και επιπλέον σε βάρος των κατηγορουμένων επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μηνιαίας παρουσίας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, ένας εξ' αυτών -όπως μας καταγγέλθηκε αρμοδίως- πετάχτηκε προ λίγων ημερών μέχρι τη γειτονική Αλβανία! Λεπτομέρειες για το σκοπό της εξόδου του από τη χώρα δεν μάθαμε και δεν μας ενδιαφέρει. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί,ότι ίσως να εξασφάλισε ειδική άδεια. Ωραία ως εδώ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία -βλέπετε ο ποινικός κώδικας δεν κάνει εκπτώσεις- είναι απορίας άξιο να μάθουμε το πως κατάφερε και πέρασε τα σύνορα. Όχι τίποτε άλλο αλλά εδώ στα Γιάννινα λέμε ότι τα σύνορα είναι "τρύπια" από την Αλβανική πλευρά. Από την Ελληνική όμως;Ισχύει η συγκεκριμένη καταγγελία;Θα απαντήσει κανείς; Για να δούμε...
epirusgate.blogspot.com





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και πολιτών των Δήμων Αμπελοκήπων, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευόσμου και Μενεμένης για το σχέδιο «Καλλικράτης»

«Μην αδικείτε τη Θεσσαλονίκη, και ιδιαίτερα τη δυτική Θεσσαλονίκη, μην καταδικάζετε τους πολίτες των Δήμων μας». Το ηχηρό αυτό μήνυμα έστειλαν δημοτικές αρχές, δημότες και εργαζόμενοι των δήμων Αμπελοκήπων, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευόσμου και Μενεμένης, που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί απέναντι από το Δημαρχείο Μενεμένης, στη συμβολή των οδών Δενδροποτάμου και Ελευθερίου Βενιζέλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χωροταξική αδικία του σχεδίου «Καλλικράτης». Στην ανοιχτή συγκέντρωση- διαμαρτυρία μίλησαν οι δήμαρχοι Ευόσμου, Δημήτρης Χατζηβρέττας, Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευστάθιος Λαφαζανίδης, και Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συνένωση των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Ευόσμου- Ελευθερίου Κορδελιού, την οποία χαρακτήρισαν άνιση, άδικη και μεροληπτική. Οι Δήμαρχοι απαίτησαν ίση μεταχείριση με τους δήμους της Αθήνας και δικαιοσύνη. Επίσης, κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση, να μην αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημοτικά συμβούλια, τοπική κοινωνία, ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και ΚΕΔΚΕ), που ψήφισαν υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας των Δήμων Αμπελοκήπων και Ευόσμου και υπέρ της συνένωσης Μενεμένης με το Ελευθέριο Κορδελιό. Επίσης, κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών να κρατήσει το λόγο του. Στην Αθήνα δήμοι, όπως Καισιαριανή (27.193 κάτοικοι βάσει απογραφής 2001), Βριλήσσια (26.567), Αγία Βαρβάρα (31.354), Μεταμόρφωση (27.522), δεν συνενώνονται. Στη Θεσσαλονίκη δήμοι, όπως Εύοσμος (54. 825), Αμπελόκηποι (43.016), Σταυρούπολη (43.576), Νεάπολη (31.830) συνενώνονται. Γιατί; Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, ο Γιώργος Τσαγκάρης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης.