Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Στις εκλογές των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΜΘ επανεξελέγη ο Μάκης Βοϊτσίδη. Τα θερμά μας συγχαρητήρια .

Άνδρας βρέθηκε τραυματισμένος από μαχαίρι κοντά στην εκκλησία Αγίων Πάντων στην Θεσσαλονίκη

Άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρέθηκε, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σοβαρά τραυματισμένος από μαχαίρι, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην περιοχή του Ν. Σ. Σταθμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής γνωστά, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο άνδρας φέρει τραύμα από μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της πόλης. Οι Αστυνομικές Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.



Τι είπε ο κ. Σαμαράς για τον «Καλλικράτη» στην επαρχία Λαγκαδά.

Μιλώντας πριν από λίγο σε εκδήλωση Αυτοδιοικητικών Στελεχών του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερο λόγο για τα όσα συμβαίνουν στην Επαρχία Λαγκάδα με τον «Καλλικράτη» τονίζοντας: «Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς το λαό, που νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνει τα τερτίπια τους και τις μικρόψυχες κομματικές τους σκοπιμότητες. Όταν φτάνουν να καταργούν 7 δήμους στην επαρχία Λαγκαδά, για να τη μετατρέψουν σε ένα μόνο δήμο, χωρίς να ορίζουν ως δήμο το Σοχό - παρά τις Συνταγματικές προβλέψεις ότι οι Δήμοι των ορεινών όγκων θα παραμείνουν - καταλαβαίνει κανείς την απελπισία του ΠΑΣΟΚ και της κομματικής του αριθμητικής.»


Σκληρή επίθεση του κ. Σαμαρά κατά «Καλλικράτη» σε ομιλία του προς στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο σχέδιο Καλλικράτης είπε ότι δεν θα δημιουργήσει καλύτερο κράτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα δημιουργήσει χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σαμαράς είπε πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά συνολική απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μίλησε επίσης για αναξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ψέματα, είναι αναξιόπιστος και εξαπάτησε την αυτοδιοίκηση».«Η κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλο ψαλίδι χρησιμοποίησε στην Αθήνα για να κόψει τους δήμους και άλλο στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας ανέφερε την συνένωση των επτά δήμων του Λαγκαδά και την κατάργηση του δήμου Σοχού. Επιπρόσθετα είπε πως το όλο εγχείρημα θα αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης και τόνισε πως το τελικό σχέδιο είναι κατώτερο των απαιτήσεων. «Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν και δεν οδηγούν πουθενά» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο του παλαιού και άρρωστου μηχανισμού που τώρα επιχειρεί να αλλάξει».



Μέθυσος άνδρας αναστάτωσε πριν από λίγο την Ξηροκρήνη.

Αλλαγή διεύθυνσης της «κοινωνικής μέριμνας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Σε νέο κτίριο επί των Οδών Μαβίλη και Πυθαγόρα, του δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται η δομή του προγράμματος της «Κοινωνικής Μέριμνας», που μέχρι πρότινος στεγάζονταν στην οδό Κοσμά Αιτωλού 19. Η κοινωνική αυτή δομή εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας» του Άξονα 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη 2007– 2013», του «ΕΣΠΑ 2007-2013» και έχει ως φορέα υλοποίησης το Νομικό Πρόσωπο των Κ.Α.Π.Η δήμου Ευόσμου.  Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους αλλά και σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Μια έμπειρη ομάδα στελεχωμένη από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικογενειακές βοηθούς παρέχει ένα σύνολο υποστηρικτικών υπηρεσιών βοηθητικής φροντίδας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που συμβάλλουν στην τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας, της αυτονομίας αλλά και της ψυχολογικής υποστήριξης.



Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. "Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας στην παλαϊκή - πανεργατική συγκέντρωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου, στις 10 το πρωί, ώστε να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.



 

Στα χέρια της αστυνομίας νεαροί έμποροι ναρκωτικών και 55 κιλά χασίς μετά από άγρια καταδίωξη!

Στις 14.00΄ χθες,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων εντόπισαν στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (Διακλάδωση Αετομηλίτσας) δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία θεώρησαν ύποπτα και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Ο οδηγός του ενός οχήματος όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη και ακολούθησε καταδίωξη.Σε μικρή απόσταση ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη ο 33χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του, ενώ σε παρακείμενο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) σάκοι που περιείχαν πενήντα δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους πενηντατεσσάρων κιλών (54) και πεντακοσίων ογδόντα πέντε (585) γραμμαρίων, τους οποίους είχε επιμελώς αποκρύψει ο δράστης.Λίγη ώρα αργότερα,στις 14.45΄,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, στην Πεδινή Ιωαννίνων ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο όχημα και συνελήφθησαν δύο νεαροί Έλληνες(23 και 26 ετών), οι οποίοι δρούσαν ως προπομποί. Οι τρεις δράστες ενεργούσαν από κοινού και στην κατοχή τους βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.070) ΕΥΡΩ.Την 23.55΄ χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός ο οποίος κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο προκειμένου παραλάβει τη μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, τα τρία οχήματα και το χρηματικό ποσό των χιλίων εβδομήντα (1.070) ΕΥΡΩ κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
epirusgate.blogspot.coμ.



Επιστολή του Νομάρχη Π.Ψωμιάδη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για το 'πόθεν έσχες'

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την εφαρμογή του «πόθεν έσχες».
Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει την επιβαρυμένη ψυχολογία πολιτών και επενδυτών εξαιτίας της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και ζητά από τον Υπουργό «να επιτρέψει την εισαγωγή κεφαλαίων εντός Ελλάδας σε εύλογη προθεσμία χωρίς τη διαδικασία του πόθεν έσχες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθούν σε παραγωγικές επενδύσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της αγοράς ή και να δημιουργήσουν αυξημένη ρευστότητα».

Αναβάλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου της ΝΑΘ σχετικά με την έκπτωση 50% για την αγορά τροφίμων απο τις λαΐκές σε ανέργους και πολύτεκνους

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου

Παρουσία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 23 Μαΐου 2010.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
• Γενικός Σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης, από ώρα 08:00 μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2010.
• Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαϊου 2010 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης, σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.
10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας
Ομιλία από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη
10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πόντιου Παπά και Δασκάλου (Πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους κ.κ.:
- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
- Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού
- Νομάρχη Θεσσαλονίκης
- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
- Εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων
- Εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και Παλιννοστούντων
- Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.



Αντιδράσεις του Δημάρχου Μενεμένης, Γιώργου Ακτσελή, για τον «Καλλικράτη»

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει εσπευσμένα το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, αγνοώντας τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και τις προτάσεις των ίδιων των Δημάρχων. «Με αυτή την κίνησή της η Κυβέρνηση απέδειξε ότι οι αποφάσεις της ήταν προειλημμένες και ότι θεωρεί το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρά διακοσμητικό», τονίζει ο κ. Ακτσελής. Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου και Ελευθέριου Κορδελιού προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα της συνένωσης της Μενεμένης με το Ελευθέριο- Κορδελιό και της διατήρησης της αυτονομίας των Δήμων Αμπελοκήπων και Ευόσμου. Η παραπάνω πρόταση επικυρώθηκε και από τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων Δήμων. Επίσης, τόσο η ΤΕΔΚ όσο και η ΚΕΔΚΕ στις συνεδριάσεις τους (6 Μαΐου και 13 Μαΐου, αντίστοιχα) υπογράμμισαν τη σημασία εφαρμογής της συγκεκριμένης πρότασης, αντί της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση των Δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Ευόσμου- Ελευθέριου Κορδελιού. «Σε μία εποχή που οι πολίτες πλήττονται σφοδρά από την οικονομική κρίση και έχουν την ανάγκη της άμεσης στήριξής τους από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει γιγάντιους και απρόσωπους θεσμούς στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα ο νέος χάρτης της Αθήνας διαμορφώνεται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά», καταλήγει ο Δήμαρχος Μενεμένης

«Καλλικράτης», ο μπερντές του Καραγκιόζη.


Τα όσα βλέπουμε και ακούμε για τον περιβόητο «Καλλικράτη» μας θυμίζει το θέατρο του καραγκιόζη. Πως μπορεί αλλιώς να χαρακτηριστεί η συνεχείς μεταβολές και οι παλινωδίες που γίνονται καθημερινά στην χωροθέτηση των νέων δήμων. Παράδειγμα η Επαρχία Λαγκαδά. Τις τελευταίες μέρες ο δήμος Εγνατίας έχει «μεταφερθεί» από τον δήμο Σοχού, στον δήμο Λαγκαδά και τώρα το τελευταίο σενάριο στο νεοσύστατο δήμο Βόλβης. (Ιδιαίτερα το τελευταίο σενάριο είναι σενάριο του παραλόγου). Κ. Ραγκούση μήπως θα ήταν προτιμότερο όλη η επαρχία Λαγκαδά να γίνει ένας Δήμος; Θα ήταν πιστεύουμε το καλύτερο σενάριο από αυτά που έχουν μέχρι στιγμής προταθεί. Αναμένουμε και τις αντιδράσεις του δήμου Εγνατίας που μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει και προκαλεί ευλόγα ερωτηματικά.

Προς Δήμαρχο Εγνατίας κ. Ρετζέπη Αστέριο. Κ. Δήμαρχε, πια είναι η θέση σας για την συνένωση του δήμου με τον νεοσύστατο δήμο Βόλβης; Συγκλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο και Πια είναι η θέση του; Οι δημότες σας αγωνιούν και ζητούν απάντηση.

.

Με μεγαλοπρέπεια έγινε η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, όπως επιβάλλει το τυπικό της Ελλαδικής Εκκλησίας, έγινε χθες στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου η χειροτονία του νέου ψηφισμένου μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη (Τασσιά), που μέχρι πρότινος ήταν πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πλήθους μητροπολιτών, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, δημάρχων και φυσικά πιστών. Στην ομιλία του ειπε: «Ο τόπος τον οποίο εκλήθη διά του Παναγίου Πνεύματος να διακονήσω ως επίσκοπος είναι μια επαρχία στην καρδιά της Μακεδονίας. Της μακεδονικής γης με τα πολλά προβλήματα, τα κοινωνικά, τα οικονομικά, τα εθνικά. Ευχηθείτε να ανταποκριθώ και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω ακριβώς να μεταφέρω αυτό το μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από 17 μητροπολίτες, ενώ στη χειροτονία του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Βενιζέλος, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης, Θ. Καράολγου, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος και Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του ΠΑΜΜΕ Στ. Παπαθεμελής και άλλοι.
Ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά
Ο Ιωάννης Τασσιάς, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1982, ενώ παρακολούθησε ευρύτερες μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1982 χειροτονήθηκε διάκονος στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ έως το 1994, οπότε τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του ναού του Αγίου Δημητρίου, υπηρέτησε στο ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Συνέγραψε άρθρα και μελέτες αγιολογικού περιεχομένου και συμμετείχε με εισηγήσεις του σε θεολογικά συνέδρια. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση στους πιστούς να συμμετάσχουν στο γεγονός.



Τον Ιούνιο ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία .

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία,θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται περίπου μέσα σε ένα μήνα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΕΓΕΚ, κ. Σ. Γαβριήλ στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τη δυτική Ελλάδα, αφού θα συνδέεται κάθετα με την υπό κατασκευή Ιόνια Οδό,την οποία και θα συνδέσει με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου, αξιοποιώντας πλήρως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου.Ο οδικός άξονας 'Aκτιο - Αμβρακία είναι μήκους 48,50 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατασκευή του θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο. Για το έργο υπάρχουν 4 ταυτόχρονες εργολαβίες και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι επτά ανισόπεδοι κόμβοι, είκοσι έξι κάτω διαβάσεις, τέσσερις άνω διαβάσεις, τρεις κοιλαδογέφυρες και επτά γέφυρες ρεμάτων.Εκτός από την τουριστική ανάπτυξη που θα φέρει αυτός ο δρόμος στους νομούς, από τους οποίους διέρχεται θα βελτιώσει και την καθημερινότητα των πολιτών, με την αποσυμφόρηση της εθνικής οδού Αγρινίου - Αμφιλοχίας η οποία σήμερα διέρχεται από το κέντρο της Αμφιλοχίας, μειώνοντας παράλληλα αισθητά και τις αποστάσεις. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης(15 Μαρτίου 2010).Θα πρέπει να σημειωθεί πως το σύνολο των εργοταξίων έχει ήδη μισθωθεί.
epirusgate.blogspot.com