Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά, χαλάρωση και περίπατοι στο μαγευτικό τοπίο με τις Νυμφόπετρες. Χαρείτε την ομορφιά του τοπίου στο φωτογραφικό στιγμιότυπο όπως τα χαρήκαν και οι περιπατήτριες του « πέτρινου δάσους», αναπολώντας ταυτόχρονα τον μύθο που μιλάει για μια ανθρώπινη πομπή που καθοδόν για ένα γάμο έπεσε θύμα φθονερής κατάρας, αποτέλεσμα όλοι οι μετέχοντες σε αυτήν να μείνουν εκεί πετρωμένοι για πάντα με μόνη παρέα τον θρύλο που τις συνοδεύει.

ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΟΧΟΥ.

Η εδώ ο δήμος Σοχού ή πουθενά Βροντοφώναξαν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του δήμου Σοχού και αποφάσισαν ομόφωνα να προβούν σε μία σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να ακουστεί το δίκαιο αίτημα τους και να μην καταργηθεί ο Δήμος Σοχού, ένας εκ των παλαιοτέρων δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης, ο οποίος υφίσταται από το 1903 κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ορεινού Δήμου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σοχό Θεσσαλονίκης , πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 2 Μαίου 2010 όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σοχού με τη συμπαράσταση των Βουλευτών Β’ Περιφέρειας του ΠΑΣΟΚ κ.Γ. Αρβανιτίδη, της Ν.Δ. κ. Σ.Αναστασιάδη, κ.Θ .Καράογλου, του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννη Γλαβίνα των αρχηγών της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σοχού κ.Ε.Μαργαρίτη και κ.Α.Λέτσιο, του π.Επάρχου κ. Τ..Μαργαρίτη, π. Δήμαρχο κ.Π. Καρακόλη, των υποψηφίων Βουλευτών κ.Γ. Τουλουπίδη και κ.Μ.Καρακόλη και άλλων παραγόντων του τόπου, αντιδρώντας στον άδικο σχεδιασμό αναφορικά με την κατάργηση του Δήμου μας. Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν οι θέσεις μας για τη νέα χωροταξία και την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ενός Δήμου στον ορεινό όγκο Βερτίσκου-Κερδυλίων σύμφωνα πάντοτε με τις προτάσεις του ΙΤΑ και του σχέδιου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΊΟΥ 2010
ΛΑΊΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΊΟΥ 2010• ΑΠΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
• ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΊΟΥ 2010
• ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ .ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΊΟΥ 2010
• ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ 12:00 - 14:00
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ


Στον Προφήτη του δήμου Εγνατίας εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Η επιθυμία χρόνων των κατοίκων του Προφήτη για την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό τους έγινε πλέον πραγματικότητα. Την επιθυμία υλοποίησε Ο Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος "Αγία Παρασκευή- Ζωοδόχος Πηγή" με την συμμετοχή όλων των κατοίκων. Στο μουσείο εκτίθενται αντικείμενα που αναφέρονται στήν ζωή και τα βιώματα των κατοίκων και που η χρονολογία τους ξεπερνά τα 100 χρόνια. Μεταξύ των εκθεμάτων συμπεριλαμβάνονται έγραφα συμφωνητικών πώλησης αγαθών του 1922, ταμπακέρα του 1898, φωτογραφίες παλιές, εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες παλαιότερα για την καλλιέργεια της γης, παραδοσιακά ενδύματα ανδρών και γυναικών, στολές του τσολιά και του Αράπη, καθώς και πολλά μικροαντικείμενα που ήταν σε καθημερινή χρήση. Ένα από βασικά αντικείμενα που υπήρχαν στα σπίτια και που εκτίθεται στο Μουσείο είναι και ο αργαλειός που για αυτόν έχουν γραφεί τα πιο όμορφα τραγούδια για τις κοπελιές που ύφαιναν με τέχνη και μεράκι τα υφαντά για την προίκα τους. Στόχος του συλλόγου όπως
μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Σαρβανάς είναι η δημιουργία μεγαλυτέρου μουσείου για την στέγαση περισσότερων εκθεμάτων. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Λαογραφικό Μουσείο Προφήτη.