Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτάστηκε στον Προφήτη του δήμου Εγνατίας η 25η Μαρτίου.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για την Επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Χαρμόσυνες εορταστικές κωδωνοκρουσίες ακούστηκαν στο Δήμο από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, η Φιλαρμονική του Δήμου διήλθε απο τους κεντρικούς δρόμους του Προφήτη παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια, τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και εν συνεχεία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων απο τις Τοπικές Αρχές, Οργανισμούς, Συλλόγους και Σωματεία. Οι ίδιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τιμή και στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις στον Προφήτη.

Μαχαίρωμα για μια θέση πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

Η θέση στάθμευσης που κρατούσαν επτά αλλοδαποί για «δικό τους» αυτοκίνητο, ήταν τελικά η αιτία για την αιματηρή συμπλοκή, τα ξημερώματα, με θύματα πατέρα και γιο, έξω από τη Σχολή Τυφλών, στη Θεσσαλονίκη. Το συμβάν σημειώθηκε στη 1:10 το πρωί, όταν ένας 22χρονος επιχείρησε να παρκάρει στη θέση που κρατούσαν οι αλλοδαποί. Εκείνοι αντέδρασαν, η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ακολούθησε συμπλοκή, στην οποία ενεπλάκη και ο 56χρονος πατέρας του οδηγού. Αποτέλεσμα, οι επτά αλλοδαποί να τους τραυματίσουν σοβαρά καταφέρνοντας τους πολλαπλές μαχαιριές σε όλο το σώμα. Πατέρας και γιος διακομίσθηκαν αιμόφυρτοι στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται. Η Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Έγκλημα με θύμα 28χρονο στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά και στο θώρακα, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα 28χρονος Γεωργιανός, στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία αποδίδει την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών από προσωπικές διαφορές αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ του θύματος και τριών αγνώστων, κατά τις πρώτες πληροφορίες. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Συνεδρίαση Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για την πρόληψη των πυρκαγιών.

«Χρειάζεται σωστή προετοιμασία, ενημέρωση, ετοιμότητα, εντοπισμός, άμεση δράση». Αυτό το πλαίσιο δράσης έθεσε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στους συμμετέχοντες στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο που συνήλθε σήμερα το πρωί με θέμα «Απολογισμός 2009 και λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για αντιμετώπιση έκτακτων κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2010».

Ψωμιάδης "Να μείνουμε Ελλάδα"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την οικονομική κρίση και την επιλογή τουριστικών προορισμών ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να καλέσω και φέτος τους πολίτες να επιλέξουν εγχώριους τουριστικούς προορισμούς, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Πιερία, στη Μακεδονία μας αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Η πατρίδα μας έχει απεριόριστες ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό, που την κάνουν απαράμιλλο προορισμό. Όμως, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θέλω να καλέσω τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού να επιδείξουν ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές και για τους Έλληνες επισκέπτες. Μην ξεχνά κανείς ότι την οικονομία της χώρας μας την δυναμώνει ο Έλληνας, όχι ο περαστικός επισκέπτης Πρέπει να μείνουμε Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να αποδεικνύει ότι το θέλει».

Άγρια επίθεση δέχθηκαν πατέρας και γιος

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται ένας 56χρονος με τον 22χρονο γιό του, που τα ξημερώματα μετά τη 1 δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από ομάδα 7 αγνώστων. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Στρατηγού Χρυσοχόου 11 στην περιοχή Σχολής Τυφλών ενώ οι αιτίες παραμένουν αδιευκρίνιστες