Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αλωνίζουν στην ύπαιθρο λωποδύτες. Ηλικιωμένο ζευγάρι στην Νυμφόπετρα έτρεψε σε φυγή απατεώνα.

Οι απατεώνες προπορεύονται των επιστημόνων  είχε πει η αείμνηστη εκδότρια της «Καθημερινής» Ελένη Βλάχου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους λωποδύτες στην ύπαιθρο. Το τι μηχανεύονται οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα τους δεν μπορεί κανείς να το φανατιστεί. Πριν λίγες μέρες αθίγγανος προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένους στο χωριό Νυμφόπετρα έστησε ολόκληρη ιστορία με δήθεν γνωριμίες με φιλικά και συγγενικά πρόσωπα τους προκειμένου να τον βοηθήσουν οικονομικά λόγο μεγάλης ανάγκης εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, όπως τους εκμυστηρεύτηκε. Όταν ο αθίγγανος διαπίστωσε ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απατεωνιά τράπηκε σε φυγή. Τα τελευταία χρόνια όπως ανέφεραν κάτοικοι των χωριών οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο ιδιαίτερα εύκολη λία για τους ληστές είναι οι υπερήλικες και τα μοναχικά άτομα. Η ύπαιθρος χρειάζεται την προστασία της πολιτείας, χρειάζεται έντονα την παρουσία της αστυνομίας.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: 'Να στηρίξουμε τους αστυνομικούς'

Σχετικά με τις αποδοχές των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας και τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Για μια ακόμη φορά η Πολιτεία φέρεται άστοργα στα παιδιά της αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενους των 800 ευρώ να τους κόβεις επιδόματα και δώρα και την ίδια ώρα να απαιτείς από αυτούς να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα ή και τη ζωή τους ακόμη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Δεν μπορεί να μην λαμβάνουν την προσαύξηση κατά 75% για τις αργίες, όπως συμβαίνει με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορεί να έχεις τους αστυνομικούς επί 8 χρόνια χωρίς καμία αύξηση, τους ανθρώπους που εργάζονται επί 365 μέρες το χρόνο, χωρίς Σαββατοκύριακα και συχνά χωρίς ρεπό. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, έρχεται τώρα το υπουργείο και δημιουργώντας -και σωστά- την ομάδα ΔΙΑΣ, αποδυναμώνει συντριπτικά τις Υπηρεσίες στο νομό μας και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το προσωπικό. Οφείλουμε αυτή την ώρα όλοι οι πολιτικοί να μπούμε μπροστά και να στηρίξουμε τους αστυνομικούς και τα δίκαια αιτήματά τους. Ως ελάχιστη πράξη αναγνώρισης ότι εκτελούν λειτούργημα, ως στοιχειώδη μέριμνα όλων μας για την προστασία του πολίτη».

Θεσσαλονίκη. Ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ

Δύο ληστείες σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, στη 01:30 δύο άγνωστοι εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Μετά από μισή ώρα, τρία άτομα ηλικίας 23,24 και 37 χρόνων αντίστοιχα, εισήλθαν σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών internet και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 37χρονο υπάλληλο χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο. Το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή Άνω Πόλης. Ιnternet café που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έβαλαν στο στόχαστρό τους τρείς δράστες στις 2:05 τα ξημερώματα. Οι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, από τον οποίο απέσπασαν 350 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα, και μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι 57χρονη γυναίκα, εις βάρος της οποίας εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών και 5 μηνών. Πρόκειται για ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές παραβάσεις, καθώς επίσης και για ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Δύο ακόμα γυναίκες έπεσαν θύματα τσαντάκηδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Τούμπας άγνωστοι που επέβαιναν σε όχημα άρπαξαν τη τσάντα διερχόμενης πεζής, η οποία, κατά δήλωσή της, περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα. Παράλληλα, τα ξημερώματα, στην περιοχή του Χαριλάου, άγνωστος άντρας πάνω σε μηχανή αφαίρεσε τσάντα 56χρονης πεζής. Οι δράστες αναζητούνται.



Διακοπή λειτουργίας τμημάτων και τάξεων σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης από Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για την καταγραφή κρουσμάτων γρίπης Η1Ν1 και περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου ιού της γρίπης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων και τάξεων σχολικών μονάδων από αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 και για 7 ημέρες.
Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι από σήμερα και για επτά ημέρες τα παρακάτω σχολεία:
• 1ο Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου: Ολοήμερο Τμήμα & Τμήμα Ένταξης
• Δημοτικό Σχολείο Προχώματος: Τάξη Α΄.

Ημερίδα για το νερό από το ΑΠΘ την Παρασκευή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, o Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., διοργανώνει Ημερίδα, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 και ώρες 10:00 με 13:00. Η Ημερίδα πραγματοποιείται προς τιμήν των Καθηγητών που αποχωρούν, Β. Δερμίση, Γ Μπαλαφούτα και Η. Χατζηαγγέλου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας.
10:00 - 10:30 Έναρξη από το Διευθυντή του Τομέα, Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο. Χαιρετισμοί.
10:30 - 11.30 Διάλεξη του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Ομότιμου Καθηγητή Α.Π.Θ., Θεμιστοκλή Κουϊμτζή, με θέμα: "Υγρότοποι: Πυρήνες βιοποικιλλότητας - Ρυθμιστές κλίματος".
11:30 - 12.00 Προσφώνηση των τιμώμενων Καθηγητών, από τον Καθηγητή Χριστόφορο Κουτίτα.
12:00 -13.00 Αντιφωνήσεις των τιμώμενων Καθηγητών, Β. Δερμίση, Γ. Μπαλαφούτα και Η. Χατζηαγγέλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διαλέξεων του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.