Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Αποχαιρετισμό στον Στέλιο

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το γελαστό παλικάρι της Χαριλάου, το δικό τους παιδί τον Στέλιο που τόσο ξαφνικά έφυγε από κοντά τους. Πριν ακόμη στεγνώσει το χαμόγελο από τα χείλη του για την μεγάλη νίκη της ομάδος του τον Άρη, η καρδιά του τον πρόδωσε, αφήνοντας πίσω ότι αγάπησε την γυναίκα του και τα δυο ανήλικα παιδιά του. Σήμερα όλοι ήταν εκεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στον Ασκό για την εξόδιο, ακολουθία και τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Στο τάφο του οι φίλοι του τον έβαλαν το σύμβολο της καρδιάς του ένα κασκόλ της κιτρινόμαυρης ομάδος του. Στην σύζυγο του την Ελένη ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη ώστε να σταθεί δυνατή  κοντά στα παιδιά της.

Το Χωριό της Ειρήνης επισκέφθηκαν τα παιδιά του εθελοντικού προγράμματος για ΑμΕΑ 'Θες να γίνουμε φίλοι' του Γραφείου Νεολαίας της ΝΑΘ

Το «Χωριό της Ειρήνης» επισκέφθηκαν χθες τα παιδιά και οι εθελοντές του προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι», που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χριστίνας Κελεσίδου. Τα παιδιά, οι συνοδοί τους και οι εθελοντές του προγράμματος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του «Χωριού της Ειρήνης» όπου ξεναγήθηκαν από το πρόθυμο και φιλόξενο προσωπικό στο λαογραφικό μουσείο, χάρηκαν τη βόλτα στο ζωολογικό κήπο με τα ελεύθερα ζώα, τις φυσικές λίμνες και τα γραφικά μονοπάτια, διασκέδασαν στον παιδότοπο και έπαιξαν ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5Χ5, ενώ απόλαυσαν τα εδέσματα του catering του «Χωριού».

Οι εικόνες μιλούν εύγλωττα για την κατάσταση των πεινασμένων της Ζιμπάμπουε! Πετσόκοψαν τον ελέφαντα! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ!

Θεωρούμε ότι οι παρακάτω εικόνες είναι σοκαριστικές! Για τους απλούς ανθρώπους του Δυτικού κόσμου είναι ένα λυπηρό θέαμα - ένας υπέροχος ελέφαντας πέθανε από γηρατειά. Αλλά για τους πεινασμένους της Ζιμπάμπουε, ήταν σαν θαύμα. Στο Gonarezhou, Εθνικό Πάρκο Ζώων, μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακάλυψή του, εκατοντάδες κόσμου χρησιμοποιώντας μαχαίρια κατασκευασμένα από τσίγκινα δοχεία και τσεκούρια, άρχισαν να κόβουν το κρέας του έξι τόνων ζώου.
exypno.blogspot.com
Σύλληψη 24χρονου για απάτη μέσω του Διαδικτύου


Στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης για αγορές προϊόντων με τη χρήση στοιχείων πιστωτικών καρτών, μέσω του Διαδικτύου, προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 24χρονο, με τις κατηγορίες της απάτης μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης απορρήτων και της υπεξαγωγής εγγράφων. Το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με την οποία είχε δεχθεί ηλεκτρονική παραγγελία από άγνωστο άτομο, το οποίο χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα, χωρίς τη γνώση και την έγκριση του νόμιμου κατόχου της. Στις 9 Μαρτίου, αφού εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του συλληφθέντος, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 24χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν συσκευές υψηλής τεχνολογίας (την κατοχή των οποίων αδυνατούσε να αιτιολογήσει), μία επιμελώς κρυμμένη πιστωτική κάρτα τρίτου προσώπου, ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, αποδείξεις αγοράς προϊόντων από διαδικτυακά (on line) καταστήματα, καθώς και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, γυναίκας. Κατά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αφαιρούσε φακέλους με πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών και αφού υπέκλεπτε τους αριθμούς τους και άλλα προσωπικά στοιχεία, τους τοποθετούσε στα αρχικά τους σημεία. Στη συνέχεια, έχοντας γνώση των στοιχείων αυτών, προέβαινε συστηματικά σε ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. (ANA)