Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δεν θα μπορεί να «κόβει» στο εξής το ρεύμα η ΔΕΗ σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν

Δεν θα «κόβεται» στο εξής το ηλεκτρικό ρεύμα στους οικονομικά ασθενείς καταναλωτές, που αδυνατούν για κάποιο λόγο να πληρώσουν το λογαριασμό τους. Αυτό προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που έθεσε... σε δημόσια διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, και που αφορά τους λεγόμενους «ευάλωτους» πελάτες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα αντιμετωπίζουν δυσκολία ή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό τους, οι ηλικιωμένοι πελάτες, (όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, και ζουν μόνοι τους), καθώς επίσης όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας (με κινησιακά προβλήματα ή με άλλη σοβαρή σωματική ή ψυχική αναπηρία, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ασκήσουν βιοποριστική εργασία). Συγκεκριμένα, ο προμηθευτής, ΔΕΗ ή ιδιώτης, δεν θα μπορεί όπως συμβαίνει σήμερα, να καταγγείλει τη σύμβαση και να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού κατά τους μήνες Δεκέμβριο- Μάρτιο και Ιούλιο -Αύγουστο, ακόμη και αν οι οφειλές τους από ανεξόφλητους λογαριασμούς καταστούν υπερήμερες. Εξαιρούνται παντελώς από τη δυνατότητα διακοπής παροχής, οι πελάτες που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης (άτομα δηλαδή που για σοβαρούς λόγους υγείας χρειάζονται συνεχή παροχή ενέργειας για τη λειτουργία συσκευών υποστήριξης ή και παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών).

Δήμος Ελληνικού. Παρουσίαση βιβλίου

Ο Δήμος Ελληνικού σας καλεί στήν παρουσίαση του βιβλίου : «Παραμύθια από τον Πόντο» της κ. Χρυσάνθης Συμεωνίδου – Χείλαρη που θά πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην αμερικανική βάση).
Ομιλητές: Αντώνης Παυλίδης, ιστορικός, κοινωνιολόγος, πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Όλγα Τσακηρίδη – Θεοφανίδου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ Πολιτιστικής Πολιτικής & Διοίκησης, κύρια ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.


Πάλι έκανε το θαύμα του Έλληνας πλοίαρχος! Αυτό είναι που λένε: προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας!


Έχοντας 320 μέτρα μήκος και ζυγίζοντας 122,000 tonnes, το κρουαζερόπλοιο Celebrity Eclipse πάντα θα έχει έναν αντίκτυπο με το τεράστιο μέγεθος του. Έτσι, το πλοίο αναγκάστηκε να "συμπιεστεί" όταν άφησε το ναυπηγείο Meyer Werft στην Papenberg, της Γερμανίας για το παρθενικό του ταξίδι. Με κάπτεν τον ΄Ελληνα Παναγιώτη Σκυλογιάννη! Το πλοίο αναγκάστηκε να περάσει από ένα πέρασμα έχοντας απόσταση από τις δύο πλευρές μόλις 70 εκατοστά!!!
exypno.blogspot.com


Στα 60 του χρόνια έκανε πράξει την επιθυμία του. Συνταξιούχος τελωνειακός φόρεσε το ράσο της ιεροσύνης

Ο πόθος για προσφορά και αγάπη στον συνάνθρωπο του συνέτειναν στην απόφαση του να εισέλθει σε ηλικία 60 ετών στο ιερατικό κλήρο. Αναφερόμαστε στον Ιερέα Παπαθανασίου Αθανάσιο που ιερουργεί στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Διακόνου Φιλίππου στον Επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης Ήταν μια απόφαση όπως λέει ίδιος με πολύ βαρύτητα. « Είναι βαρύ το ράσο αν το φορέσεις με την θέληση σου ζύγιση πολλά κιλά γιατί ζεις μέσα στον κόσμο και ο κόσμος σε βλέπει με το ράσο και έρχεται να συζήτηση ότι μπορείς να φανταστείς σε ανοίγει την καρδιά του ανοίγει ένα μέρος της ψυχής του και θέλει να πάρει από εσένα να πάρει κάποια ιδέα κάποια άποψη. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ πιστός και ευλαβέστατος. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι όταν σε πλησιάζει και φιλά το χέρι δεν σε φιλά το χέρι απλώς αλλά το κατασπάζεται και αυτό σημαίνει ευλάβεια μεγάλη και μεγάλη πίστη αλλά και μεγάλη υποχρέωση του κληρικού και μεγάλη ωφελεία απέναντι στον θεό και στους ανθρώπους». Τονίζει ο Πατήρ Αθανάσιος. Η είσοδος του στον ιερατικό σχήμα έγινε με πολη μεγάλη προετοιμασία. « Πριν δεκατρία χρόνια ξεκίνησε αυτή επιθυμία και έκτοτε προετοιμαζόμουν για την χειροτονία. Πριν τέσσερις μήνες έφυγα από την υπηρεσία όπου υπηρέτησα για 37 χρόνια και σήμερα είμαι εδώ στον κλήρο όπως το επιθυμούσα. Στα δεκατρία αυτά χρόνια γίνονταν μια προετοιμασία και ψυχική αλλά και από πλευράς γνώσεων». Αναφέρει ο ιερέας. Είσοδος στον ιερατικό σχήμα είναι προσωπικό θέμα μας επισημαίνει. « αυτό που έγινε είναι ένα εσωτερικό θέμα δεν μπορεί κανείς να σου πει να επιλέξεις να επιλέξεις τον άλφα η βήτα δρόμο ειδικά στο θέμα της ιεροσύνης. Στο θέμα της ιεροσύνης η υπάρχει κλήση η δεν υπάρχει». Η απόφαση του να εισέρθει στον κλήρο οι συνάδελφοι του τελωνειακοί την δέχτηκαν με πολύ ευχαρίστηση. « Οι συνάδελφοι μου δέχτηκαν αυτήν την απόφαση μου με πολύ αγάπη και πολύ σεβασμό και αυτό φάνηκε στην χειροτονία μου όπου παραβρέθηκαν πάρα πολύ συνάδελφοι μου» Ο Πατήρ Αθανάσιος έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Διοίκηση επιχειρήσεων, σπούδασε Θεολογία καθώς και στην Σχολή μουσικοδιδάσκαλων Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.