Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Παραλειπόμενα του καρναβαλιού της Νυμφόπετρας.

• Μάχη με τον χρόνο έδωσαν οι μάγειροι για να προλάβουν να ετοιμάσου την πατροπαράδοτη φασολάδα, δεδομένου ότι είχαν να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό βαρδάρη. Τελικά βγήκαν νικητές και η φασολάδα έγινε νοστιμότατη και στην ώρα της.

• Από μικρά μωρά μέχρι και γιαγιάδες παρακολούθησαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστική παρουσία της γιαγιάς Τσιτανέλη 90 χρόνων.

• Από το πρωί η διοίκηση του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» με επικεφαλή την πρόεδρο κ. Μάγδα Παπαδοπούλου – Βακουφάρη ήταν στο πόδι για να συντονίσουν τις δραστηριότητες τους έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

• Στην «άρνηση» του βασιλιά καρνάβαλου να μπει στην διαδικασία της πυράς, επιστρατεύτηκε επί πλέον υγρό πυρ δίνοντας τέλος στην παράσταση.

• Η ευρηματικότητα στην θεματολογία των αρμάτων που παρέλασαν, για μια φορά ακόμα εξέπληξε ευχάριστα τους θεατές. Οι πολιτικοί είχαν όπως ήταν φυσικό την τιμητική τους στον σκωπτικό τους σχολιασμό..

• Για μια ακόμη χρονιά παρουσιαστής των εκδηλώσεων του καρνάβαλου στην Νυμφόπετρα ήταν ο Χρήστος Τακματζίδης

Νέα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το καρναβάλι της Νυμφόπετρας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Καρναβάλι της Νυμφόπετρας.

Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες βρέθηκαν σήμερα στην Νυμφόπετρα για να παρακολουθήσουν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας. Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Τον θαυμασμό των θεατών προκάλεσαν τα 20 άρματα που με θέματα τους καυτηρίαζαν ζητήματα της επικαιρότητας με ιδιαίτερο σκωπτικό τρόπο ξεσηκώνοντας των κόσμο σε γέλια. Στο τέλος της παρέλασης παραδόθηκε στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος. Μετά την παρέλαση προσφέρθηκαν, φασολάδα νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί. Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σε λίγο νέα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Καρναβάλι της Νυμφόπετρας

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Καρναβάλι της Νυμφόπετρας