Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Μενεμένης

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, το Πνευματικό Κέντρο Μενεμένης και το Γραφείο Αθλητισμού συνδιοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Κ. Τσομπάνογλου. Τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου θα μεταμφιεστούν προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη γιορτή, υπό τους ήχους παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής. Στους παρευρισκόμενους θα μοιραστούν εδέσματα και άφθονο κρασί. Στη γιορτή θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Τυρνάβου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζίων Κιλκίς «Γαϊτανάκι». Στις 5 μ.μ. θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο παιδική αποκριάτικη γιορτή. Την Καθαρά Δευτέρα (15 Φεβρουαρίου) το Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης θα οργανώσει παραδοσιακό γλέντι στον υπαίθριο χώρο του (10 π.μ.). Τα μέλη του ΚΑΠΗ θα παρασκευάζουν για το κοινό φασολάδα, ενώ θα μοιραστούν επίσης χαλβάς, λαγάνες και άλλα εδέσματα. Παραδοσιακή εκδήλωση θα οργανώσει και το Β’ ΚΑΠΗ, την ίδια ώρα, στην πλατεία του Πολυκέντρου Αγίου Νεκταρίου.

Κοπή βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μενεμένης

Εκδηλώσεις για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας διοργανώνουν τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Μενεμένης. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση του Α’ ΚΑΠΗ θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του (Έλλης Αλεξίου 10), ενώ η κοπή βασιλόπιτας του Β’ ΚΑΠΗ θα διοργανωθεί την επομένη (Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου), στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσά του (Οδ. Ανδρούτσου και Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Νεκτάριος). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο φορείς γιορτάζουν φέτος τα 25 και 20 χρόνια λειτουργίας τους, αντίστοιχα.

Καρναβάλι Σταυρού 2010 – Συμμετέχουμε όλοι!!!

Με το σύνθημα συμμετέχουμε όλοι ο Δήμος Ρεντίνας καλεί όλους τους φίλους των αποκριάτικων εκδηλώσεων για συμμετοχή. Το Καρναβάλι Σταυρού είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και κάθε χρόνο παρουσιάζει ανοδική πορεία. Χιλιάδες επισκέπτες από τον νομό Θεσσαλονίκης αλλά και από τους γειτονικούς νομούς Σερρών και Καβάλας κατακλύζουν την περιοχή μας, έτοιμοι να ξεφαντώσουν με την ψυχή τους. Το φετινό Καρναβάλι Σταυρού μεγαλώνει και γίνεται Τριήμερο με Maske Party όπου Dj’s θα μας μεταφέρουν στους αποκριάτικους ρυθμούς της Σάμπας και του Latin, με Καρναβαλιστική παρέλαση με την συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και φυσικά με την παραδοσιακή φασολάδα.

Δήμος Ρεντίνας

Επικίνδυνες λακκούβες στην οδό Χαλκίδος Και προέκταση Γιαννιτσών


Οι λακκούβες που υπάρχουν στην οδό Χαλκίδος με την συμβολή της στην Μοναστηρίου καθώς η και προέκταση της οδού Γιαννιτσών είναι επικίνδυνες για τους εποχούμενους και χρειάζεται άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης πριν συμβεί κάποιο ατύχημα. Η φωτογραφία σήμερα από την οδό Χαλκίδος