Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:30 στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης(Λεωφόρος Νίκης 13), με ομιλητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πολιτικό επιστήμονα, με θέμα : ''Από το Δικαίωμα Στη Μνήμη Στην Παραγωγική Μνήμη- Ανάπτυξη, Ταυτότητα, Δημιουργικότητα, Παγκοσμιοποίηση''.
 AKRITES TOY PONTOY

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Συλλόγος Ποντίων Νεάπολης Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, ακυρώνεται λόγω έκτακτου σοβαρού προβλήματος του κτιρίου.

Δέσμη μέτρων για ενίσχυση αγροτικού εισοδήματος

Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων και πάγωμα των ενήμερων οφειλών, αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ και χρηματοδοτήσεις 1 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΜΠΜΕ περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, που ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, πριν από την αποψινή κρίσιμη συνάντηση της με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών, η οποία εκπροσωπεί 14 μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία.
Μιλώντας στην Κομοτηνή σε ημερίδα για τις επιδοτήσεις, η κ. Μπατζελή ανακοίνωσε:
-Aμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διετή περίοδο χάριτος -Αύξηση του ορίου δανείων της ΑΤΕ για κεφάλαιο κίνησης και χορήγηση δανείων που θα καλύπτουν έως και 100% των καλλιεργητικών δαπανών. - Από τα μη απορροφηθέντα κονδύλια του πακέτου στήριξης των τραπεζών, 1 δισ. ευρώ θα διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα, με προγράμματα μεσοπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων - «Πάγωμα» όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια. - Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής. - Αμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με τη διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών. Τα μέτρα ρύθμισης-παγώματος οφειλών και ενοϊκής χρηματοδότησης θα ισχύσουν υπό όρους και για συνεταιρισμούς, Ενώσεις συνεταιρισμών και ομάδες παραγωγών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης. «Οι προγραμματισμένες εισροές προς τη γεωργία και τους παραγωγούς έως το τέλος της χρονιάς θα ανέλθουν στα 5,5 δισ. ευρώ», ανέφερε η υπουργός.

Επιλογή παράδοσης πετρελαίου.

Είδαμε και αυτό. Αν το βαρέλι πετρελαίου που έχεις στο μπαλκόνι σου ειναι στο πίσω μέρος του σπιτιού σου μην περιμένεις να σε βάλει πετρέλαιο ο προμηθευτή σου. Αυτό συνέβη σε συμπολίτη μας ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Περιμένουμε ενέργειες του Υπουργείου